Förbättra tryggheten i hemmet

För barnfamiljen finns det mycket att göra för att säkra hemmet så att barnen inte råkar ut för olyckor, som att installera petskydd på hemmets kontakter och installera haspar på dörrarna så att små fingrar inte kläms. Men det finns också andra aspekter att tänka på, som risken för inbrott, vilket kan vara en stor säkerhetsrisk för familjen.

Du kan minska risken för inbrott och dess negativa följder genom att installera ett hemlarm. Larmkollen har gjort tester på hemsäkerhet sedan 2012 och vid en jämförelse av hemlarm hittat många bra larmföretag som du kan vända dig till. Du behöver bara fylla i dina önskemål i Larmkollens formulär samt dina kontaktuppgifter. Därefter matchas dina behov mot rätt larmföretag som sedan skickar en gratis offert och tävlar om att ha dig som kund.

Många fördelar med hemlarm

Som mamma kan du förbättra säkerheten i ditt hem genom att installera ett tryggt hemlarm. Det finns också andra fördelar, som att ett hemlarm kan ge upp till fem procents rabatt på hemförsäkringens villadel.

Allt fler skaffar också hemlarm med kamera eftersom det blivit billigt och mer lättillgängligt. Om det sker ett inbrott finns det då ett bevis till försäkringsbolaget om att detta har skett. Datainspektionen som ansvarar för tillsyn av landets kameraövervakning säger också att bevakningen som sker i hemmiljö ökar.

Det finns flera olika typer av hemlarm, vilket är trådlösa larmsystem som är avsedda för hemmabruk. Larmen går att dela in i fyra olika kategorier. Här finns de som är uppkopplade till larmcentral, lokala larm med uppringning, system för smarta hem och lokala larm med siren. Om du som mamma prioriterar hög sinnesro och säkerhet kring dina barn är det ett hemlarm med uppkoppling till larmcentral som är det bästa valet. Detta har Larmkollen kommit fram till när de intervjuat både inbrottstjuvar och poliser. De flesta väljer också detta alternativ. Med en uppkoppling till larmcentralen kan de se till att rätt åtgärd sätts in när larmet löses ut, oavsett vilken tid på dygnet det är. De skickar då ut väktare som gör en kontroll eller kontaktar polisen direkt om ett skarpt inbrott pågår.

Leave a Comment

mts_howto