Roliga idéer för barnkalas

Det har nästan gått inflation i barnkalas med tema Frost vid det här laget. Sannolikheten är därför stor att det finns föräldrar som letar andra idéer. Här följer några tips på teman till roliga barnkalas som både är lätta och roliga att fixa.

Djurkalas

De flesta barn älskar ju söta djur, därför blir ett djurkalas en succé. Pyntar gör man genom att först och främst gå igenom leksakslådan på jakt efter alla mjukis- och plastdjur. De blir en fin dekor. Duka med papptallrikar med djurmotiv, de finns att köpa på massor av ställen. En tårta med djurtema är enkel att göra. Antingen så gör du en vanlig tårta som du dekorerar med djur i sockerpasta eller så gör du ett djuransikte på tårtan med hjälp av glasyr. Lekarna blir naturligtvis också djurinspirerade. Tips på lekar är att sätta svansen på grisen samt låta barnen måla sig själva till sitt favoritdjur med ansiktsfärger.

Spökkalas

Lite äldre barn gillar ofta det som är lite läskigt. Till dem passar det bra att anordna ett spökkalas. En fördel med det är att du får användning för ditt halloweenpynt en extra gång. Dekorera med spindelnät, plastskelett och spindlar. Dra också gärna ned belysningen en aning. Låt gästerna komma utklädda till spöken eller andra otäcka saker. Vill du hitta läskiga halloweenkläder har Partykungen ett stort urval och även storlekar för barn. Till ett spökkalas vill man förstås ha läskig mat. Gör till exempel fingrar av prinskorvar och servera ett grönt bål som du färgat med hushållsfärg.

Cirkuskalas

Här flyttar ni er till cirkusens värld. Dekorera med massor av ballonger i glada färger, spela typisk cirkusmusik och klä ut dig själv till cirkusdirektör. Låt festdeltagarna komma utklädda till cirkusartister, till exempel clown eller lindanserska. Servera popcorn i strut precis som på cirkus. Har du tillgång till en sockervaddsmaskin kommer det att bli mycket uppskattat.

Leave a Comment

mts_howto