Världens i särklass häftigaste graviddagbok

Äntligen!” tänker du, dina tankar virvlar av lycka och samtidigt kan ett sting av oro infinna sig i magen. Du känner försiktigt över magen som känns precis som förut, ändå skulle du kunna skrika rakt ut av lycka. Alla måste ju se att du bär på en hemlighet, du är gravid!

Väntans tider

Kanske har du väntat länge på din graviditet eller så kanske den kom utan att den var planerad? I vilket fall som helst så brukar den första tiden bestå av känslor som åker upp och ned. Tankarna åker runt i huvudet. Redan då är det dags att börja skriva ned dina känslor. Köp en fin dagbok eller skrivhäfte. Skriv ned allt du känner och tycker, fota och lägg till i boken. Det kommer bli ett häftigt minne speciellt för barnet när den en dag själv ska bli förälder. Folkhälsan i Finland har till och med utarbetat en egen dagbok för gravida.

Magen växer

Magen, och fostret, växer sig allt större, både känslor och tankar förändras under graviditetens gång. Det är något som du inte tänker på när du är mitt upp i allt, men när du sedan går tillbaka kommer du se hur allt förändrats tillsammans med din växande mage. De kort som du tar under tidens gång och lägger till kommer att lyfta din historia. Det blir något att läsa för ditt barn, peka och berätta.

Hello babyFörlossningen

När tiden för förlossningen närmar sig så både längtar och bävar du. Allt, dina känslor, tankar och mage är äntligen framme vid slutmålet, förlossningen kommer som ett crescendo och lyckligt slut på sagan om din gravidmage. Kanske pappa kan lägga till sina tankar och känslor och berätta sin version av förlossningen. Den upplevs definitivt inte som mamman upplever den.

Slutprodukten

När ni håller er nyfödda baby i famnen kommer era känslor att svalla över på alla håll och kanter. Håll fast vid känslan till dess ni skrivit ned den. Skriv om alla förhoppningar ni har tillsammans med er nya familjemedlem inför framtiden. Grattis! Ni är föräldrar och har just skrivit ert livs bästa bok!

Leave a Comment

mts_howto