Så får du ditt barn att somna

Många föräldrar tillbringar långa stunder av sina kvällar med att natta sina barn. Samma föräldrar skulle sannolikt önska att det fanns lättare sätt att få sina barn att somna, både så att barnet får mer sömn och så att de själva får mer egentid på kvällen. Här kommer ett par tips som kan göra nattningsstunden lite kortare.

Om man brukar läsa för sitt barn vid nattningen kan man prova att läsa boken Kaninen som så gärna ville somna. Det är en bok skriven av beteendevetaren Carl-Johan Forssén Ehrlin, och är utformad för att läsas på ett sätt som är särskilt sövande. Hundratals nöjda föräldrar vittnar om hur effektiv boken är, så om man kämpar med barn som har svårt att somna kan det vara värt att ge den ett försök.baby-1266117_960_720

Ett annat tips kan vara att måla barnrummet i en lugnande färg. Det finns studier som visar att vissa färger har en lugnande effekt på människor, och alltså passar bättre i sovrummet där man ska vila och sova. Blå är ett typexempel på en sådan färg. Om du letar efter en målare i Stockholm som kan måla ert barnrum blått, ska du gå in på Vimalar.se.

Slutligen kan man se till att ge barnet de bästa förutsättningarna för att somna genom att inte låta dem se på tv, leka vilt eller spela tv-spel ungefär en timme innan de ska gå och lägga sig. Då får hjärnan tid att varva ner och förbereda sig på vila.

Leave a Comment

mts_howto