Glöm inte bort dig själv, mamma!

Det är lättare sagt än gjort. Speciellt som nybliven mamma är det helt naturligt att gå helt upp i sin mammaroll med allt vad det innebär. Dålig sömn, stress, mys, matningar, skratt, försök till organisering, lek, bus och att försöka hålla hemmet i hyfsad ordning. Det är inte konstigt att dina egna behov får stå tillbaka en tid. Men hur ska du sedan hitta tillbaka till dig själv?

Skapa ditt nya jag

Det är så lätt att tiden rullar på, och innan du har märkt någonting har det gått några år och du är fortfarande helt uppslukad i mammabubblan. Ofta fastnar man i rutiner och fortsätter som om de inte går att bryta, vilket gör att man till slut lever i en form av självuppfyllande profetia. Du skulle kunna införa förändringar men är för upptagen för att inse det. Men nu är det dags att stanna upp. Ta en titt omkring dig; på ditt liv med familj och barn, och känn efter. Det är klart att du älskar det, men du själv då? Har du glömt bort dig själv för länge? Förmodligen. Så nu är det hög tid att ta en stund för dig själv och försöka hitta ditt nya jag.

Vad får dig att må bra?

Eftersom du är mamma blir det svårt att ta tillbaka ditt ”gamla jag” från innan barnen kom, men du kan hitta ett nytt jag där du smälter samman mammalivet med din essens från förr. Vad saknar du, vad skulle du må riktigt bra av att göra igen, som bara är för dig? Är det svårt att komma på vad du behöver kan en stunds meditation innan du somnar vara en bra start. Att få in en rutin med just meditation kan skänka dig lugn och klarhet, och blir i sig en stund av egentid. Stressa inte fram dina önskningar, låt det ta sin tid. Till slut hittar du vägen fram till en glad och balanserad mamma som dessutom tar tid för sig själv och sin hälsa.

Leave a Comment

mts_howto