Så skapar du ett mer barnsäkert hem

Barn är underbara, och överallt. Som förälder är det viktigt att du skapar ett så säkert hem som möjligt för dina barn utan att för den delen ta bort möjligheten till äventyr och att få upptäcka nya saker.

Förebygg olyckor

Det finns många olyckor som du enkelt kan förebygga. Om du har halkskydd i badrummet så hjälper du både stora och små att inte trilla och göra illa sig. Det gäller särskilt om du har klinkers och kakel i badrummet. Ett annat tips är att köpa klämskydd för dörrar. Det finns söta klämskydd som du sätter fast på dörrarna och tar ”smällen” och skyddar dina barns fingrar. Att sätta upp mjuka kantskydd vid vassa hörn, som hörnet vid köksbänken eller vardagsrumsbordet, är en stor hjälp för små barn, särskilt när de håller på att lära sig att gå. Idag finns det en mängd olika bra barnskydd som hjälper dig som förälder. På LugnaFöräldrar hittar du allt som du behöver för barnsäkerhet, och självklart också lite annat roligt att köpa till dina barn.

Ta bort onödiga saker

Det kan låta ganska självklart att ta bort onödiga saker när du har små barn, ändå är det många föräldrar som har mycket framme. Du bör dels ta bort ”vuxensaker” som prydnadssaker, höga blomkrukor och vaser som barnen kan komma åt. Det gör många föräldrar. Men det är också klokt att inte ha barnets alla saker framme. Dels finns problemet med att både små och stora kliver på legobitar och dylikt, och det kan göra riktigt ont. Dels så blir det ofta mer konflikter och stök med många saker framme. Ta bort onödiga saker och du kan faktiskt få ett lugnare hem, vilket också är viktigt utifrån barnsäkerhet.

Leave a Comment

mts_howto