Att tänka på när man väljer barnvagn

Det är mycket som ska förberedas inför en bebis ankomst, och en av de kanske största posterna (utöver barnrummet) är barnvagnen. Det finns många saker som är bra att ha i åtanke när man ska bestämma sig för vilken barnvagn som är den rätta, och som kommer att göra livet med bebisen betydligt enklare.

Det är till exempel viktigt att tänka på vilken årstid bebisen kommer att anlända. Om bebisen föds på hösten eller under vintern betyder det att liggdelen måste vara tillräckligt stor för att inte bara bebisen ska få plats, utan också tjocka liggpåsar, plädar och annat man lägger i vagnen för att hålla bebisen varm. Annars behöver man dock inte fokusera så mycket på liggdelen, eftersom man bara kommer att använda den i ett fåtal månader. Desto viktigare är det att koncentrera sig på sittdelen, och de funktioner vagnen har för den. Det kan kännas avlägset när barnet föds att det snart kommer att sitta upp i vagnen, men inför den perioden måste man ha en vagn redan från början som har en sufflett som täcker sittdelen, som har ställbart fotstöd och som kan fällas ihop och fällas ut enkelt och smidigt. Glöm inte heller sådana viktiga detaljer som att vagnen måste få plats i hissen, om ni bor i ett lägenhetshus.carriage-574721_960_720

Självklart ska man inte köpa en barnvagn utan att provköra den först, varför det är bra att välja ut den barnvagnsmodell man vill ha i butik. Sedan kan man leta efter den på nätet, för att se om det går att köpa den till bättre pris där. Något man ska tänka på när man provar ut barnvagnen är dock att den kommer att kännas annorlunda att köra när den är lastad med barnet, barnskötarväskan och annat. Det är därför bra att be om att få låna något med lite tyngd i ur butiken, och lägga i vagnen när man provkör den. Först då får man en bra uppfattning om vagnens fjädring och köregenskaper.

Om du håller på att leta efter en barnvagn, kan du med dessa tips i åtanke gå in på Bigbaby.se, där det finns ett stort utbud av barnvagnar, bland annat från märket Bugaboo.

Leave a Comment

mts_howto