Så kan du träna under föräldraledigheten

Under föräldraledigheten kan det vara knepigt att få till träning på egen hand. För att träningen ska bli av kan det vara en bra idé att träna även fast barnet är med. Det finns många möjligheter till träning hemma i vardagsrummet eller utomhus. Använd familjerabatt och få rabatt på yoga hemma. Om det finns tillfällen då du kommer iväg till gymmet finns det rabatter på träningskort. Att träna ensam på gymmet är bra tillfälle för egen tid när du är föräldraledig. Träning är bra för kroppen och kommer göra dig både piggare och gladare. Välj någon aktivitet som du tycker är rolig.

Tips på träning hemma

Att träna hemma är ett bra sätt att få till någon träning överhuvudtaget. Att styrketräna hemma med redskap eller enbart med kroppsvikt passar perfekt att utföra i ett vardagsrum. Antingen sätter du ihop ett eget litet program eller så hittar du massor med träningsfilmer på nätet. Det finns även gratis träningsappar. Det finns även andra typer av träning som fungerar hemma som dans eller yoga. Antingen kan träningen utföras om barnet sover alternativt kan barnet vara med på golvet och leka själv eller så kan du exempelvis hålla barnet i famnen vid knäböj. Det räcker med några minuter om tiden är knapp. All träning som blir av är bra. Ta hänsyn till statusen på mammakroppen och anpassa träningen efter den.

Träning utomhus

Barnet kanske ska sova och då passar det perfekt att ta en långpromenad eller kanske en springtur om kroppen tillåter det. Det är perfekt att stanna av vid en bänk och göra några styrkeövningar. Exempelvis funkar det utmärkt att göra armhävningar mot en bänk. Eller varför inte göra utfallsgång med barnvagn under promenaden. Ett annat tips är att ta med ett underlag och promenera till en park eller liknande och göra några styrkeövningar. Även här behöver det inte vara jättelånga pass. Att vara utomhus är bra för både dig och barnet. En bra barnvagn är bra att ha om det blir mycket promenader.

Positiva effekter av träning

Att vara fysisk aktiv är positivt både för kroppen och psyket. Kroppen är byggd för rörelse och hälsofördelar som förbättrat minne och koncentrationsförmåga är bara några saker som träningen gör för dig. Även risken för sjukdomar minskar när du är fysiskt aktiv. De positiva effekterna kommer redan när man rör sig cirka 30 minuter om dagen. Hitta motivationen och gör hellre lite än inget alls.

Leave a Comment

mts_howto