Må bra i kroppen som mamma

Att ta hand om sig själv samtidigt som tiden ska räcka till för både familj och jobb är inte det enklaste. Även om du vet att träning är viktigt för att du ska må bra så är det troligtvis en av de saker som halkar långt ner på prioriteringslistan. Dumt egentligen eftersom träning bevisligen hjälper mot stress samtidigt som det gör dig starkare i kroppen. För att hitta tid till din egna träning gäller det att ta vara på de få stunder som finns i vardagen och hitta träningsformer som du verkligen gillar! Dessutom krävs det en stor dos tålamod eftersom det tar ett tag att skapa hållbara vanor.

Kom igång med din träning

Om du har specifika problem med kroppen, exempelvis ledbesvär, övervikt eller artros kan det vara bra att diskutera med läkare innan du kör igång. Idag finns möjlighet att få rådgivning och specifikt framtagna tränings- och behandlingsprogram på distans via mobilen. Utnyttja den möjligheten för att få ett skräddarsytt upplägg om du har underliggande besvär. Det här rådet gäller också om du är gravid – det är bra att fortsätta träna men anpassa gärna träningen så att den passar dig under graviditeten.

När du har bestämt dig för att börja träna finns det några smarta knep för att snabbt komma igång och göra träningen till en vana:

  • Börja med att fundera över vilken typ av träning du har uppskattat tidigare. Älskar du långa promenader, svettiga aerobicspass eller tung styrketräning? Träning kan se ut på många olika sätt och all träning är bra träning så länge den blir gjord.
  • Schemalägg din träning och hitta de tider som passar din träning bäst. Här gäller det att vara ihärdig och fortsätta att följa schemat även när det känns trist och stressigt.
  • Gå inte ut för hårt. Börja på en lagom nivå, annars finns risken att du skadar dig eller tröttnar alldeles för snabbt.

Leave a Comment

mts_howto