Egentid som förälder

Konceptet “egentid” är för en flerbarnsförälder ungefär lika vanligt förekommande som enhörningar är ute i nawoman using laptop while daughter and dog sleepturen. Detta gäller särskilt när barnen är små, med åren blir det lite bättre även om orden ”mamma mamma” är fortsatt vanligt förekommande. Som förälder är du diplomat, polis, butler och påklädare i ett så det gäller att ta väl till vara på de stunder du kan få för dig själv eller med din partner.

Det man snabbt lär sig som förälder är att ta varje tillfälle man kan få till egentid. Glöm dåligt samvete över att använda Tv:n som barnvakt. Det kanske blir jobbigt för din partner att lägga alla barnen själv, men det kan hon eller han få kompensation för vid något senare tillfälle.

Bra saker att göra med sin egentid:

  • Gå och shoppa, eller fönstershoppa. Stanna för en kaffe och drick det vid den temperatur du gillar att dricka det på. Inte kallt som hemma.
  • Gå ut och dansa eller gå på puben. Lova dig själv att inte prata om barn med någon. Ansträng dig för att komma på vad det var man pratade med folk om innan man fick barn. Det är inte lätt, men det går!
  • Ha sex. Med din partner, med dig själv eller med en främling beroende på familjesituation. Det är avslappnande och ger dig möjlighet att fokusera helt på dig själv. Om möjligt, inkludera sexleksaker och gör det avancerat. Skamkänslor är för tonåringar och folk som har tid med sånt.
  • Läs en bok eller se en film. De senaste åren har det producerats mängder av bra kultur som du har missat. Se till att ta igen det.
  • Stäng av alla sociala medier. Facebook kan du uppdatera samtidigt som du leker med barnen. När du är själv finns annat viktigare att göra.
  • Motionera. En löprunda, yoga, tunga marklyft eller ett par ronder thaiboxning är perfekt för att rensa huvudet. Att kunna fokusera på en sak i taget är en lyx man som förälder sällan kan tillåta sig.
  • Ta en sovmorgon. Det är en underskattad sysselsättning och ofta det bästa man kan göra med sin tid.

 

Leave a Comment

mts_howto