Så hanterar du din bebis magknip

Oavsett om du helammar eller ger ersättning är det vanligt att din bebis drabbas av magknip i början. Det är inte så konstigt med tanke på hur liten deras magsäck och tarmar är. Dock kan det vara jobbigt för dig som förälder då det är något som kan störa ditt barn väldigt mycket. Om ditt barn skruvar på sig oroligt, vägrar bröstet eller flaskan samt skriker oavbrutet kan det vara ett tecken på magknip. Här kommer lite tips på vad du kan göra vid dessa tillfällen.

Massera på skötbordet

En skön magmassage kan göra susen om ditt barn har ont i magen. Lägg ner din bebis på skötbordet eller en annan platt yta och stryk med händerna över magen i cirkulära rörelser. Titta gärna på en video som visar hur du gör. Du kan också dra upp bebisens ben mot magen och göra små cirkulära rörelser. Eftersom bebisen inte kan gå för att lindra magbesvären får du hjälpa till på traven.

Testa att ge magdroppar

Det finns flera olika magdroppar på marknaden som kan lugna din bebis. Ett exempel är Miniform som är ett populärt alternativ. De innehåller en massa bra bakterier som både lugnar din bebis mage och stärker deras immunförsvar. Läs på förpackningen hur du ska dosera och när du ska ge dropparna. Det kan variera lite beroende på vilket märke du väljer.

Gå runt med din bebis

Ibland kombineras magont med kvällsoro och då är det bara närhet som fungerar. Gå runt med din bebis, sjung, dansa eller studsa på en pilatesboll. Avlasta varandra om ni är två föräldrar hemma så ni båda får vila lite. Kom ihåg att denna tiden inte varar för evigt utan det är något som är tillfälligt. Det kommer att bli bättre så håll ut och var positiv.

Leave a Comment

mts_howto